Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Opzegtermijn voor energiecontracten

De opzegtermijn voor een energiecontract kan verschillen. Welke opzegtermijn voor u geldt hangt af van of u kleinverbruiker of grootverbruiker bent.

Opzegtermijn kleinverbruiker

U bent een kleinverbruiker als u een gasaansluiting hebt met een capaciteit van maximaal 40m3(n) uur of een elektriciteitsaansluiting hebt van maximaal 3x80 A.

Voor kleinverbruikers is de opzegtermijn 30 dagen. Maar is er sprake van een multisite contract? Dan kan van de opzegtermijn van 30 dagen worden afgeweken.

Let op: sommige energiecontracten duren één, twee, drie of vijf jaar. In die tijd kunt u niet zomaar van het contract af. Vaak moet u dan een opzegvergoeding betalen.

Wat is een multisite contract?

Een multisite contract is een contract voor de levering van elektriciteit en/of gas aan een groep afnemers. Van deze groep afnemers:

  • moet de meerderheid van de afnemers een rechtspersoon zijn. Of de meerderheid handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf, en
  • alle afnemers in het contract moeten vertegenwoordigd worden, en
  • de vertegenwoordiger heeft toestemming tot vertegenwoordiging voor het contract van alle afnemers met een aansluiting.

Opzegtermijn grootverbruiker

Bent u grootverbruiker? Dan kan de opzegtermijn ook langer zijn dan 30 dagen. Kijk in uw contract en algemene voorwaarden welke termijn voor u geldt.