Kruimelpad

Hoge energienota door te grote capaciteit van de aansluiting

Bent u niet geïnformeerd over de capaciteit van uw aansluiting? En heeft u daardoor een hoge energienota? Hieronder leggen wij uit of u de nota moet betalen en wat u kunt doen als u het niet eens bent met uw energienota.

Moet ik de energienota betalen?

Waarschijnlijk moet u de nota betalen. Het uitgangspunt is namelijk dat u zelf moet nagaan of uw energieverbruik past bij de grootte, of capaciteit van uw aansluiting. Hoe groter de aansluiting hoe hoger uw kosten.

Heeft u een bedrijfsruimte gekocht of gehuurd? Dan moet u onderzoek doen naar de grootte van de aansluiting. Er wordt niet vaak een uitzondering op deze regel gemaakt. Zelfs niet als u zich beroept op ondeskundigheid. Maar ondanks dat kunnen er uitzonderingen op deze regel zijn.

Uitzonderingen zijn bijvoorbeeld:

  • u bent onvoldoende geïnformeerd over de grootte van uw aansluiting door de verkoper, verhuurder of door de energieleverancier, of
  • u bent onjuist geïnformeerd door de verkoper, verhuurder of door de energieleverancier

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) kan niet aangeven of een partij zich wel of niet aan zijn onderzoeksplicht of informatieplicht heeft gehouden. Een rechter of een geschillencommissie kan hier uiteindelijk een uitspraak over doen.

Wat kan ik doen?

Bespreek uw klacht eerst met de energieleverancier. Of met de verhuurder of verkoper als u net een pand hebt gehuurd of gekocht. Probeer samen een oplossing te vinden. Lukt dit niet? Dan kunt u overwegen om naar een advocaat of juridisch adviseur te gaan.

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.