Kruimelpad

Elektriciteit

Ik wil een kleinere aansluiting voor elektriciteit. Hoe werkt dat?

Hoeveel u betaalt aan netbeheerkosten hangt af van hoe groot uw aansluiting is. Hoe groter de aansluiting hoe hoger uw kosten. Wilt u besparen op uw netbeheerkosten? Dan kunt u kijken of een kleinere aansluiting bij u past. U moet dan eerst vaststellen of een kleinere aansluiting voldoende is om het elektriciteitsverbruik in uw bedrijf aan te kunnen.

Let op:

  • Is uw aansluiting voor elektriciteit 3x25A of kleiner? Dan kunt u niet op uw netbeheerkosten besparen. Het tarief voor een kleinere aansluiting dan 3X25A is namelijk hetzelfde als een 3x25A aansluiting.

Neem contact op met een erkend installateur. Die kan bepalen of een kleinere aansluiting mogelijk is. De kleinere aansluiting moet namelijk wel passen bij het energieverbruik van uw apparaten. Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat de stroom uitvalt. De kosten van het onderzoek van de installateur betaalt u zelf.

Ik wil mijn aansluiting laten verkleinen. Hoe regel ik dat?

Wilt u uw aansluiting laten verkleinen? Vraag dan aan uw netbeheerder om een offerte. Uw netbeheerder is verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van de gasleidingen en elektriciteitskabels. In de offerte moet een duidelijk overzicht staan van de kosten. Laat de netbeheerder de aansluiting verkleinen door een ander bedrijf? Dan moet de netbeheerder u dit laten weten.

Weet u niet wie uw netbeheerder is? Kijk dan op www.eancodeboek.nl  en vul uw postcode en huisnummer in.

Wat kost het verkleinen van een aansluiting?

In de offerte van de netbeheerder moet een inschatting staan van de werkelijke kosten. Deze kosten mogen niet hoger zijn dan de kosten voor een nieuwe aansluiting van dezelfde grootte, of capaciteit. Het kan zijn dat uw oude aansluiting verwijderd moet worden. Daar moet u dan extra voor betalen.

Heeft u de offerte van de netbeheerder? Dan kunt u bepalen of verkleinen nut heeft.

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.