Kruimelpad

Registratie van pakketvervoerders

 

 

 

Biedt u pakketbezorgdiensten aan van en naar het buitenland? Dan moet u zich mogelijk registreren bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Hieronder leest u voor welke bedrijven deze verplichting geldt en hoe u zich kunt registreren.

 

Wanneer moet u zich registreren?

U moet zich als pakketvervoerder registreren als u aan de volgende 2 voorwaarden voldoet:

  • U biedt een of meer grensoverschrijdende pakketbezorgdiensten aan. Onder pakketbezorgdiensten vallen het ophalen, sorteren, vervoeren en distribueren van pakketten.
  • Er werkten in het afgelopen kalenderjaar gemiddeld 50 of meer personen voor u, die betrokken waren bij het verlenen van pakketbezorgdiensten in Nederland
    of
    Uw bedrijf is in meer dan één Europese lidstaat gevestigd.

Het gaat hierbij om pakketten van maximaal 31,5 kg, die niet vallen onder brievenpost.

Biedt u pakketbezorgdiensten aan via een platform voor elektronische handel of via een ander alternatief bedrijfsmodel? En voldoet u aan bovenstaande voorwaarden? Dan moet u zich ook registreren.

Hoe kunt u zich registreren?

U kunt zich registreren met ons online registratieformulier.

Registratieformulier voor pakketvervoerders

Hoe kunt u uw registratie wijzigen?

Verandert er iets aan uw gegevens? Laat dit dan binnen 30 dagen aan ons weten. Dit kunt u doen met het online registratieformulier.

Wat kost uw registratie als pakketvervoerder?

Registreren is gratis. Wel betaalt u als geregistreerd bedrijf een jaarlijkse vergoeding voor het toezicht. Is uw omzet uit pakketvervoer in een jaar lager dan 2 miljoen euro? Dan hoeft u de vergoeding niet te betalen. De minister van Economische Zaken en Klimaat bepaalt elk jaar hoe hoog de vergoeding is en vanaf welke omzet u moet betalen.

Aan welke regels moet u nog meer voldoen?

Bent u verplicht om u te registreren? Dan gelden voor u ook enkele andere regels voor grensoverschrijdend pakketvervoer.

Regels voor grensoverschrijdend pakketvervoer

Fieldset and label

Heeft deze informatie u geholpen?
 
 

Let op: u kunt hier commentaar geven op deze pagina. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie? Of wilt u een melding doen over een bedrijf? Neem dan contact met ons op.