Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Ik wil mijn gasaansluiting vergroten. Hoe regel ik dat?

Heeft u meer gas nodig dan uw aansluiting aan kan? Neem dan contact op met een erkende installateur. Een erkende installateur kan u adviseren of het nodig is om uw aansluiting te vergroten. Of dat er een andere (goedkopere) oplossing is voor uw energieverbruik.

Ik wil mijn aansluiting vergroten. Hoe regel ik dat?

U bent kleinverbruiker

Bent u kleinverbruiker en heeft uw gasaansluiting een capaciteit tot 40 m3(n)/uur? Neem contact op met uw netbeheerder. Uw netbeheerder is verantwoordelijk voor de aanleg en onderhoud van kabels en gasleidingen. Alleen uw netbeheerder mag uw aansluiting aanpassen. Dit is wettelijk vastgelegd.

Weet u niet wie uw netbeheerder is? Kijk dan op het eancodeboek en vul uw postcode en huisnummer in.

U bent grootverbruiker

Bent u grootverbruiker en heeft uw gasaansluiting een capaciteit van meer dan 40 m3(n)/uur? Dan mag u de verbinding en beveiliging door uw netbeheerder laten uitvoeren, maar u mag (een deel van) de aansluiting ook door een andere partij laten aanleggen. Wel gaat uw netbeheerder over het aansluitpunt van de aansluiting op het netwerk.

Wat kost het vergroten van een aansluiting?

De netbeheerder moet voor het vergroten van de aansluiting een offerte sturen. In de offerte staat een overzicht van de kosten. Dit zijn materiaalkosten, arbeidskosten en bijzondere kosten. Het totale bedrag mag niet meer zijn dan wat een nieuwe aansluiting kost. Op de website van uw netbeheerder staat wat een nieuwe aansluiting kost.

Kosten voor het verwijderen van de oude aansluiting

Het kan zijn dat uw oude aansluiting verwijderd moet worden. Daar moet u dan extra voor betalen. Ook deze kosten staan in de offerte. Wij kunnen u niet aangeven hoeveel deze kosten zijn. Laat de netbeheerder de aansluiting vergroten door een ander bedrijf? Dan moet de netbeheerder u dit ook laten weten.

Wat worden uw maandelijkse kosten op de energienota?

De kosten voor het vergroten van de aansluiting zijn éénmalig. Maar naast deze kosten gaan ook de kosten die u maandelijks moet betalen omhoog. Want een aansluiting die wordt vergroot naar een G10-aansluiting of groter betekent ook dat u hogere kosten voor het onderhoud van het netwerk betaalt. Uw energieleverancier kan u vertellen wat u maandelijks moet betalen voor een grotere aansluiting.