Contact

Uw tip of melding doorgeven aan de ACM

Houdt een bedrijf zich niet aan de regels? Maken bijvoorbeeld uw concurrenten afspraken over prijzen of over klanten? Meld het dan bij ons. Dat kan anoniem. Uw tip kan ons helpen een overtreding op te sporen.

Bent u consument?

U kunt als consument bij de Autoriteit Consument & Markt gratis informatie en advies krijgen bij ons consumentenloket ConsuWijzer. ConsuWijzer geeft u dan advies over hoe u dit kunt oplossen. Met dat advies weet u waar u recht op hebt en hoe u dat recht kunt halen. Blijkt uit uw klacht dat het bedrijf de wet overtreedt? Dan kan de ACM optreden.

Bent u een tipgever?

U kunt bij ons terecht met uw signalen over bedrijven die zich niet aan de regels houden. Dan moet het wel over regels gaan waar de ACM toezicht op houdt. De ACM ontvangt graag informatie van burgers, bedrijven of overheden. Ook werknemers, directeuren, ambtenaren of zzp-ers kunnen zich tot de ACM richten. Bel ons: 070 - 722 2000 (kies optie 2) of meld deze via onze website.

Anoniem melden

Hebt u belangrijke informatie voor de ACM maar loopt u een risico als u deze informatie aan ons vertelt? Dan kunt u anoniem contact met ons opnemen. De ACM heeft hiervoor een speciale  inlichtingeneenheid. De medewerkers van onze inlichtingeneenheid zijn speciaal opgeleid om met anonieme tipgevers om te gaan.

Meld zelf uw kartel

Zit u of uw onderneming in een kartel of is dat in het verleden gebeurd? Maak schoon schip en meld het bij de ACM. Als u de informatie daarover geeft en volledig meewerkt aan het onderzoek, kan het zijn dat u minder of zelfs helemaal geen boete betaalt.

Pagina-opties

 
Kansen & keuzes voor bedrijven en consumenten