Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Tariefbesluit MDF dienstinnovaties

ACM heeft het tariefbesluit MDF dienstinnovaties vastgesteld. Voor dit besluit is eerder een nationale consultatie gedaan en het besluit is aangeboden (genotificeerd) bij de Europese Commissie.

Waar gaat het over?

KPN heeft een aantal nieuwe diensten geïntroduceerd voor partijen die bij KPN MDF-toegang afnemen, zoals Tele2. Het gaat daarbij om Spoed- en Acceleratieorders, het Doe-Het-Zelf-Monteursproces en de Incidentele SLA Switch. Voor dit soort diensten moet KPN de tarieven laten beoordelen door ACM.

Wat is er tot nu toe gebeurd?

ACM heeft tot 11 maart 2015 het ontwerpbesluit waarmee ACM de tariefplafonds vaststelt nationaal geconsulteerd. Twee partijen hebben zienswijzen ingediend. ACM heeft deze zienswijzen verwerkt in het besluit. Ook is een nota van bevindingen opgesteld. Vervolgens heeft ACM het besluit aan de Europese Commissie voorgelegd. Deze had geen opmerkingen op het tariefbesluit.

Achtergrond

In het marktanalysebesluit Ontbundelde Toegang van 29 december 2011 is aan KPN tariefregulering opgelegd. Hiermee voorkomt ACM dat KPN voor bepaalde diensten te hoge tarieven kan vragen waarmee toegang tot haar netwerk onmogelijk zou worden gemaakt. Volgens het marktanalysebesluit moet KPN bij de introductie van nieuwe gereguleerde diensten het tariefplafond laten beoordelen door ACM. Daarvoor heeft KPN voor deze nieuwe MDF-diensten kostprijsrapportages bij ACM ingediend. ACM heeft nu deze kostprijsrapportages beoordeeld en tariefplafonds vastgesteld.

 

Documenten

Zie ook

Meer in deze zaak