Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Informele zienswijze over zeggenschap na het uitgeven van aandelen

Na de overname van een ziekenhuis door een zorgaanbieder heeft de zorgaanbieder het plan om aandelen uit te geven aan de medisch specialisten van dat ziekenhuis. De zorgaanbieder vroeg zich af er een wijziging in de zeggenschap plaatsvindt na omzetting van de onderneming in een besloten vennootschap en uitgifte van aandelen. Aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is gevraagd om een oordeel te geven of dat in strijd zou kunnen zijn met de Mededingingswet doordat er een meldingsplicht zou ontstaan.

ACM heeft op 18 december 2014 een informele zienswijze afgegeven.

In dit geval wijzigt  de structuur van de organisatie, maar is er geen sprake van een grote verschuiving van zeggenschap van de zorgaanbieder naar de medisch specialisten.


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.