Acm.nl gebruikt cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruikersgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Bronovo en Medisch Centrum Haaglanden mogen nog niet fuseren (concentratiebesluit)

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft besloten dat voor de fusie tussen Stichting Bronovo-Nebo en Stichting Medisch Centrum Haaglanden een vergunningsaanvraag is vereist.

Na de fusie zouden er twee grote combinaties van ziekenhuizen in Den Haag en omstreken overblijven. De Bronovo-MCH combinatie en de HagaZiekenhuis-Reinier de Graaf combinatie. Een belangrijke vraag in het vervolgonderzoek is of de zorgverzekeraars in staat blijven om  de belangen voor hun verzekerden op het gebied van kwaliteit en prijs te waarborgen. Hierover verschillen de inzichten van verzekeraars.
 


Documenten

We doen ons best om documenten toegankelijk te maken. Helaas lukt dat niet altijd. Kunt u de tekst van een document op onze website niet lezen met een schermlezer of kunt u de kleuren van grafieken niet onderscheiden? Stuur ons een email. We nemen binnen een week contact met u op. En we proberen u binnen 4 weken een toegankelijke versie te sturen.

Meer in deze zaak